...

maanantai 28. tammikuuta 2013

Bobby Pin 101



Huomasin tämän "opin" tulevan vastaan useammallakin sivustolla ja blogissa parin viimeisen viikon aikana.
Ensimmäinen reaktio oli:  O.o *blink, blink* o.O

Täytyy tunnustaa, että olen itsekin sortunut 100% "väärään tapaan", kuten varmaan monet sadat tuhannet muutkin hiusväkertäjät :D

Tuli tämä teille täysin puskista, vai oletteko nakanneet pinnit päähän väärin päin, joka on sittenkin oikein päin?


Nostalginen ComeBack

Tätä päivää olisi odotettu, jos olisin sen tiennyt olevan edes tulossa. Kaupassa törmäsin niin ihanaan yllätykseen, kun kävelin karkkihyllyjen ohi:

Merkkarit on tulleet takaisin!! \o/
Voisin vannoa, että namikansa on jakautunut kolmeen ryhmään merkkareihin nähden: 
  • niihin, jotka eivät ole koskaan tykänneet
  • niihin, jotka tykkäsivät, mutta eivät huomanneet niiden edes hävinneet - ergo eivät osanneet edes kaivata niitä
  • ja niihin, jotka ovat kaivanneet melkein lähes päivittäin, kun huomasivat niiden hävinneen
Itse lukeudun viimeiseen ryhmään. Muutenkin olen suht huono/nirso karkkien suhteen, joten kun löydät sen lähes täydellisen tapauksen ja seuraavassa hetkessä huomaat sen kadonneen, niin jo alkaa nyppimään! :D

Löysinpä pussista myös uuden tulokkaan, kolmen vanhan tutun lisäksi: nimittäin cola. En ole ainakaan itse törmännyt aikoinaan edes irtsarihyllyssä moiseen. Namien koko on hieman pienempi kuin ennen, mutta sanoisin sen olevan vain hyvä uudistus. Nim. pari kertaa meinannut tukehtua.

Tutkin hieman Fazerin sivuja ja huomasin paluu-uutisen joka oli päivätty 24.1., joten todella siis uunituore uutinen kyseessä.

Oletko sinä aikoinaan merkkarien koukuttama?

torstai 17. tammikuuta 2013

Koska kerrankin kilot voi näkyä.... korvissa!

Melko pitkäaikainen harrastukseni on ollut korujen väsääminen. Enimmäkseen siitä syystä, että en koskaan löytänyt haluamanilaisia, joten ratkaisu oli tehdä ne itse. Siitä se idea sitten lähti ja tutustuin polymeerimassaan, Fimonakin tunnettu. Noin vuosi sitten avasin oman verkkokaupan, Niim Pal Herkui, Punomon puolelle ja harrastus sai enemmän lisäpontta alleen. Miksenpä siis laittaisi tekeleitäni myös tänne :P


Idea kahvakuuliin tuli, kun lupauduin tekemään sukulais"tytölle" vastalahjaksi hienoista lapasista korvikset ja sain vielä täysin vapaat kädet. Hän kun on sata lasissa menevä himoliikkuja, niin hetken ajatuksia pyörittelin päässä ja sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta: KAHVAKUULAT. Vastaanottaja ihastui niihin täysin ja myöhemmin kertoi, että varsinkin salilla ihmiset kyselivät niiden alkuperää, ilmaista mainostakin vielä! :)

Olen tehnyt näitä kuvan mukaisesti valmiiksi, mutta välillä myös kustomoidusti asiakkaan haluamalla värillä ja kilomäärällä.

Klassiset helmet vai erikoiset killuttimet?

perjantai 11. tammikuuta 2013

♥ Mandi-neiti ja kissaherrat ♥

Muistelin joskus tehneeni karvakaveripostauksen (aika sanahirviö :D), mutta ilmeisesti toteutin sen jo kuopattuun blogiin. Joten here we go....

Olin pitkään halunnut jo kissaa ja kun hyvä ystäni muutti kimppakämppään kanssani, niin todettiin, että nyt voisi olla se hetki. Long story short, Kreivi ja Herttua löysivät tien luokseni vuonna 2007 6- ja 7-vuotiaina ja vielä jaksavat painaa samaan malliin.


Suurimman järkytyksen pojat kokivat viime elokuussa, kun taloon paukahti australianterrieri Mandi. Alunperin puhe oli aussipennusta, mutta en yksinkertaisesti uskaltanut ottaa pentua aikuisten kissojen joukkoon ja toiseksi koira oli ajatuksenakin vielä niin vieras, että aikuinen tapaus oli kohdalleni kaikkein turvallisin vaihtoehto. Ja koska tähdet olivat kohdallaan, Mandi osui polulleni.
 Neitonen on aluperin lähtöisin Sodankylästä, mutta asunut täällä etelässä koko (ne kaikki kolme vuotta) ikänsä. Selkeästi lappilaisuus on tytöllä verissä, sen huomaa eritoten talvella :D.
Myös pakkasenkesto on täysin eriluokkaa, vasta noin -16 asteessa alkaa jo vähän varpaissa viluttaa.

Näiden kolmen kanssa ei tule aika pitkäksi ja mitä hulluimpia tapahtumia tulee vastaan päivittäin ♥

torstai 10. tammikuuta 2013

LivBox - tammikuu


"Pitkä" odotus on takana päin ja vihdoin se on täällä! \o/ Kävikin niin hassusti, että luin Facbookin puolelta LivBoxin sivuilta kommentteja, että "koska se tulee?!" ja samassa soi oma ovikello ja postisetä ojensi mustan paketin.
Innolla sitä sitten auki "repimään". Sen verran piti malttaa ja kaivaa kamera esille oikeille asetuksille :D
Pakko kyllä sanoa, että näin ensimmäistä kertaa boksin saatuani/avattuani, on se tyylikäs. Varsinkin kun hinta ei ole päätähuimaava, ~14e per boksi.

Ja mitä aarteita ja ihanuuksia sieltä sitten oikein paljastuikaan? *drum roll*

Moroccanoil Treatment -hiusöljy
IsaDora Wonder Nail Wide Brush -kynsilakka, 748 Peacock
Rimmel Lasting Finish by Kate -huulipuna, 06 Rossetto/Rouge Á Lévres
Louis Widmer Eye Contour Cream -silmänympärysvoide
Dermalogica Daily Microfoliant -kuorintajauhe

Olen enemmän kuin intoa täynnä päästäkseni testaamaan näitä. Varsinkin tuo hiusöljy alkoi kiinnostaa jo viime kesänä ja pikkuhiljaa olen alkanut lämmetä punaisille huulipunille :P Kuorintajauheen otan testiin illalla nassun puhdistuksen jälkeen.

Widmerin tuotteet ovat itselleni täysin pimennössä, joten mielenkiinnolla tätäkin kohti. Aiemmin olen ollut erittäin tyytyväinen Pirkan silmänympärysvoiteen puolestapuhuja. Paketin mukana tulleessa kortissa kerrotaan mielenkiintoinen seikka Widmerin silmänympärysvoiteesta: "Tuote on todella monipuolinen, sillä se sopii myös arpien ja huulten hoitoon, kaulan ja decolté-alueen iholle, sekä kasvonaamioksi." 

Ovatko nämä tuotteet teille jo entuudestaan tuttuja?

tiistai 8. tammikuuta 2013

Bowie's back, baby!

Taiderockin veteraani señor Bowie täytti tänään 66 vuotta ja yllätti fanit sekä puoli valtakuntaa julkaisemalla uuden biisin kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Lisäksi tuli tieto, että uutta albumia pukkaa maaliskuussa.


Videossa Bowie palaa 70-luvun Berliiniin, jossa asui tuona aikana muutamia vuosia työstäen musiikkiaan.

Ja kysymys kuuluukin:
Where are we now?

"Blaah, jotain kirjoja. Eeeww!"

Sähköinen aikakausi näkyy kaikkialla. Myöskin meidän kirjamatojen touhuissa, vai näkyykö sittenkään? Turun kirjasto teki mahdolliseksi jo jonkin aikaa sitten lainata testiin e-kirjojen lukulaitteen.
Pakkohan sellainen oli kesällä hakea testiin ja sen jälkeen toinen ja sen jälkeen toinen ja ... niin noh, osaatte varmaan arvata loput. Aikamoisen määrän testailin eri valmistajien laitteita ja kun viimein tuli aika harkita oman hankintaa, tulikin vastaan aikamoinen tenkkapoo. Ainuttakaan laitetta, jota testasin, ei ollut saatavilla. Parin lempparin valmistajien sivuillakin jopa luki, että ei enää saatavilla O.o
Sitten otettiin Google avuksi ja alkoi selvitys, että mitä laitteita Suomen rajojen sisältä ylipäätään oli saatavissa.
Ja näin jälkeenpäin voin kertoa, että määrä ei ole päätä huimaava, toisin kuin lätäkön toisella puolella. jossa laitteita on kymmeniä, ellei jopa satoja hinnoista puhumattakaan.

Päädyin Sonyn PRS-T2, joka oli sillä hetkellä helpoiten saatavilla ja siinä oli haluamani ominaisuudet (6 tuuman näyttö, lukemistojen muodostus, kosketusnäyttö). Toki värikin on "ihan kiva"!

Lukija antaa vapauden haalia niin monta kirjaa mukaan reissuun kuin vain sielu sietää (ja muisti antaa periksi --> 1000-2000 opusta), mutta paperisista versioista en ole luopumassa. Yksi vuoden 2013 projekteista on vähentää/lukea pois to read -hyllynä toimivan olkkarin ikkunalaudan kirjamäärää.


Jos tykkäät lukea englanniksi (enemmän kuitenkin kuin ne pari pakollista Aku Ankkaa), kuten allekirjoittanut, niin en voi muuta kuin suositella lukijan hankkimista. Se maksaa itsensä helppoudellaan todella nopeasti takaisin, ja hetken päästä huomaat, ettet voi elää ilman sitä <3 p="p">Kirjojen saaminen suomeksi on helpottunut viime aikoina, mutta hinta voi olla samaa luokkaa kuin kovakantiset sisarensa. Käännöskukkaset ovat räikeydellään saaneet luopumaan käännetystä kirjallisuudesta ja pitäytymään alkuperäiskielessä. Hintakin on parhaillaan dollarin luokkaa, kun tietää mistä etsiä luettavaa. Jos taas diggaat ikivanhoista klassikoista, niin niitä löydät Gutterberg-projektin sivuilta, suomalaisia taas Lönnrot-projektista.

Ja jos jaksoit lukea tähän saakka, niin meneppäs käväsemään sivustolla GoodReads.
Kyseessä on kirjojen IMDb, jossa rakennat omaa lukuprofiilia arvostelemalla lukemiasi kirjoja, jonka jälkeen sivusto alkaa suosittelemaan tykkäämäsi genren edustajia. Suosittelen erittäin lämpimästi! nim. to reads-lista pitää sisällään päälle 700 kirjaa :D

Joko on lukulaitteet tuttuja kapistuksia?

maanantai 7. tammikuuta 2013

Buzzador - Dove Pure & Sensitive -vartalovoide

Heippatirallaa ja hyvää uutta vuotta 2013!!

Viime vuoden puolella liityin Buzzadorien joukkoon MouMoun innostamana ja ennen joulua pääsinkin ekaan kamppanjaan mukaan. Tuotteeksi tuli Doven Pure & Sensitive. Paketissa oli iso pullo (250 ml) vartalovoidetta itselleni sekä 8 pientä näytekokoa kavereille jaettavaksi.

Kyseessä on siis miedon, hajustamattoman tuotesarjan jäsen herkälle iholle.
Perheelläni kun on herkkä, allergiseen ihottumaan taipuvainen iho, joten tämä tuote otettiin suurella mielenkiinnolla testiin. Ja näin parin viikon jälkeen en ole kuullut huonoa sanottavaa. Varsinkin siskoni tykkäsi, hän on joutunut aikaisemmin hakemaan omat voiteensa apteekin puolelta, koska markettivoiteet nostivat ihottuman melkein välittömästi pintaan. Joten pelkkää plussaa ja kehuja on tippunut :) Näin talviaikaan tuote pääsi varsinaiseen stressitestiin kosteuttamaan pakkasen (vaikka sitä ei ollutkaan kuinpari hassua astetta) kuivattamaa ihoa.

Oma henk.koht. mielipiteeni tuotteesta oli, että ihan kiva. Itse kun en ole herkkä ihoinen tai herkkä hajuille, niin vierastan hajuttoman tuotteen hajua :D Sounds weird, right! Mutta voiteena tuote toimii loistavasti. Se imeytyy hyvin, eikä jätä rasvaista kalvoa iholle. Se tulee pullosta ulos myös nätisti pieninä "papatteina" eikä puoli pulloa kerralla.

Tuotepesueeseen kuuluu vartalovoiteen lisäksi suihkusaippua, roll-on ja spray deodorantit sekä käsisaippua.

Buzzador on siis systeemi, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia tuotteita josta sitten kerrotaan rehellinen mielipide eteenpäin. Kampanjasta riippuen voi saada näytteitä jaettavaksi kavereillekin. Tästä voit liittyä Buzzadoriksi, ja halutessasi voit ilmoittaa minut (Marusja) suosittelijaksesi!

Onko kyseinen tuote jo sinulle tuttu?