...

perjantai 22. helmikuuta 2013

Luopumisen tuskaa vai onko sittenkään?

Seuraava teksti käsittelee pelkästään legoja ja niiden lekureita, joten skippaa jos ei sytytä ;)




Hammaslääkärit. Olen aina, ala-asteelta lähtien, joutunut käymään tiuhaan tahtiin niiden kauhujen luona. Melkein pahimmat muistot onkin tuolta ajalta, jolloin puudutuspiikkin saaminen oli pelkkää haavetta. Ja lääkärien töykeys huippuluokkaa. On revitty maitohampaita, on tökätty sillä "rapsutuspiikillä" suoraan hermoon useamminkin kuin kerran "Hups!"-kuittauksella jne. Nythän puudutuspiikki on itsestäänselvyys (ainakin mulle! :D).

Sama setti on jatkunut myös näin aikuisiällä, operaatiot ovat hieman vaihtuneet. Hammaslaatuni on aina ollut pehmeä ja helposti reikiintyvä. Joten juurihoito ei todellakaan ole mikään tuntematon käsite. Inhottava kylläkin :(.

Noin neljä-viisi vuotta sitten kävin yksityisellä hammaslääkärillä teettämässä juurihoidon yhteen takahampaistani ja lysti maksoin useamman sata euroa. Myöhemmin sama hammas oireili muutaman kerran näiden vuosien aikana, vuorokauden verran. Särkylääkekoktaileilla sen sain pois ja asia unohtui. Joku aika sitten tunsin kielellä tunnustelemalla, että hammasta halkoo "viiva" ja kaksi päivää sitten totesin sen hienoksi murtumaksi, kun pureskelin jotain ja sitten rutisi oikein kunnolla. Lopputulos: hammas halkesi melkein nätisti keskeltä. Ei muuta kuin seuraavana päivänä soitto kaupungin hammashuollon ajanvaraukseen samalla rukoillen, että samalle päivälle olisi vielä aikoja. Onneksi tässä kaupungissa on opetushammashoitola, jonne sitten sainkin ajan heti muutamien tuntien päästä soitosta. Kyseessä oli kuulemma vähän pidemmälle edennyt kandi, joka kuulemma ottaa vastaan. Ainut, että käynti voi kestää kauemmin, koska opettaja kiertää paikassa ja hyväksyy ennen kuin mitään tehdään. Ei haittaa, ei niin yhtään.

(Kyseinen opetushammashoitola ansaitsee muuten todella paljon kiitosta ja jos saan jatkossa valita, niin kävisin mieluiten aina siellä. Opiskelijoilla kun kuitenkin on opit ajantasalla ja kuten minua hoitanut tyttö sanoi, he ovat todella varovaisia ja tietyllä tavalla "pelokkaita". Ei siis kaivella ronskilla kädellä, niin että ikenet juoksee karkuun. He myös höpöttävät ja kertovat kokoajan mitä tekevät, rentouttaa kummasti. Tietenkin myös kun ollaan suht samanikäisiä, niin aallonpituuskin on melko sama. Puudutuspiikin käyttö saa myös aplodit! Ensimmäistä kertaa kun kävin siellä, niin meinasin kirjaimellisesti nukahtaa penkkiin, kun mikään ei tuntunut missään :D Ja mielestäni, niin hammaslääkärissä kuulukin olla <3 .="" p="">
Heiluva puolisko jouduttiin poraamaan atomeihin, jotta se saatiin pois ja tarkempi kyttäys paljasti, että halkeama ulottuu juureen saakka. Ja sitten seurasikin opettajalta kysymys: "Kun olet vielä noin nuori, niin oletko henkisesti valmis, että hammas joudutaan poistamaan?" -Niin onko mulla edes vaihtoehtoja? Ottaen huomioon mitä kaikkea ongelmia kyseinen lego oli jo aiheuttanut, niin repikää koko p*ska vaan pois! :D

Tietyksi onneksi hammas oli juurihoidettu, joten hermoja ei enää ollut jäljellä aka käytettiin normaalia vähemmän puudutetta, mutta silti ihan reippaissa määrin. Hammas hajotettiin kolmeen osaan ja poistettiin juuri kerrallaan. Kun näin operaation jälkeen lopputulokset siinä pöydällä, niin valehtelematta oli pakko ottaa tukea, kun alkoi polvissa heikottamaan :D Onhan niillä poskihampaiden juurilla ihan reippaasti kokoa....

Lopuksi opettaja tuli vielä toteamaan, että kannattaa miettiä hampaan korvaamista myöhemmin. Jo pelkästään ihan purennan kannalta, mutta poistokohdan tulee antaa parantua melkein vuoden verran. Aloinkin tutkimaan mitä hammasimplantit oikein ovat ja varsinkin, että mitä se lysti tulee maksamaan. Aluksi ~2500 € paukku tuntui ihan älyttömältä, mutta loppupeleissä kyseessä on vajaan vuoden kestävä operaatio ja kattaa suurimman osan kuluista. Lopputulos kuitenkin on uusi pysyvä hammas. Joten tämä "hankinta" lähtee todellakin harkintaan ja summan kerääminen käyntiin.

Ai, ja mitäkö poisto maksoi? Kyseessä oli vielä vaativa poisto. 39 €! Siis ihan oikeasti! :D Kun miettii taaksepäin, niin olisi pitänyt jo alun alkaen hankkiutua koko roskasta eroon, eikä maksaa itseään kipeäksi.

Miten teidän legolääkärit? Kärsittekö hammaslääkäripelosta? Entä onko omia kokemuksia opetushoitoloista? 

torstai 7. helmikuuta 2013

LivBox - helmikuu



 Se olisi sitten se aika kuukaudesta, nimittäin postisetä sai jälleen plussapisteitä ojennettuaan mustan paketin. Sen verran ehdin avauksen jälkeen haistelemaan muiden mielipiteitä, että sisältö jakoi saajat tasaisesti kahteen leiriin.
No mitä siellä sitten oli?

Kolme tuoksunäytettä. Lady Gagan tuoksuun tutustuin hieman paikallisessa Kicksissä, mutta sitten meni muut hajut sen verran nenään, että mikään ei haissut enää miltään :/ Hate when that happens...
Laivalla olen tuoksutellut Chloén hajuja ennen ja osasta tykkäsin, osasta en. Saas nähdä kumpaan kastiin tämä pääsee.

CK tuoksuun ei ole nyt tarjolla "tuoksualustaa", joten jätetään se myöhempää testiä varten. MUTTA kun ottaa huomioon tuoksukasvon, niin girl can only hope ;D


Essien lakoista minulla ei ollut aiempaa kokemusta, kunnes sain tuttavalta adoptoitua punaisen ´Fishnet Stockingsin´.
Reaktio ekan kerran jälkeen oli, jotta wau! Yksi kerros riitti :O Joten tämä ´Lovie Dovie´-pinkki otetaan avosylin vastaan.

Olayn Regenerist-trio.
En niinkään odota näiden testausta henkeä pidättäen. Suhtaudun suht varauksellisesti tämänkaltaisiin voiteisiin, mutta pääasiassa käytänkin puhtaita öljyjä ja itsetehtyjä juttuja nassuun. Vaikkakin se pelottava kolmenkympin rajapyykki lähenee, en koe (ainakaan vielä) tarvitsevani anti-age -judansseja. :D

Sokos-tavaratalojen ja Emotion-erikoisliikkeiden oma kosmetiikkasarja We Care Icon on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta jostain syystä sen tuotteita ei ole koskaan tullut hankittua testiin. Lisäksi olen todella huono ostamaan erilaisia vartalovoiteita, joten loppupeleissä tämä RakkausTarina oli kiva ylläri, "vaikka onkin halpiskosmetiikkaa".
Ensimmäisen pikkutestin jälkeen tuntuu todella hyväntuntuiselle. Voide imeytyi hyvin ja "voita" kun on, niin on ehkä vähän turhan paksua laitettavaksi joka paikkaan. Itselläni on käsivarsien ja reisien takaosat todella kuivat, joten mielenkiinnolla testausta kohden, josko tämä auttaisi kyseisiin kohtiin. Myöskin tuoksu oli kukikas, mutta samalla sopivan mieto.

Mitä te tykkäsitte pinkistä boksista?