...

tiistai 18. toukokuuta 2010

Salainen (partsi)puutarhani mun

Kiitos tämän "lämpöaallon", se mahdollisti vihdoin ja viimein kasvien laiton parvekkeelle. Sunnuntain kätköreissun viimeinen rasti oli Raision kukkatalo ja mukaan lähti pari kassia tavaraa. En ole mikään kasviasiantuntija ja kassalla myyjäkin repesi oikein kunnolla ja tiedusteli, mitä kaikkea kivaa olin koriin keräillyt ja totesin, että emmää vaan tiedä, mää vaan kasvatan. :D (Kyllä niistä jonkinlainen haisu oli kuitenkin)

Tämä on viihtynyt jo muutaman viikon kylmästä välittämättä. Orvokkien ihanuus, ei mitään hienohelmavilukissoja :)

 
Taimipuolelta bongasin särkyneensydämmen ja tälläsin sen ruukkuun parin ahkeraliisan kanssa. Toivottavasti tulevat toimeen keskenään.

Sitten oikea ihanuus: Pinkki-liila verenpisara. Lupasin itselleni, että jos saan tämän pidettyä hengissä, niin kaveriksi tulee aivan upea rungollinen verenpisara. Ehtona tuo hengissäpito, koska hintahaitari 20-40€. :)


Ristikon alapäässä laatikossa on pari hajuhernettä, köynnöskrassia (jotka lähtivät heti kasvamaan \o/) ja pari "minipetuniaa". Tuolilla on gerberan lehdistö enää jäljellä, ei tykännyt ilmeisesti olostaan ulkona tai sitten oli jo niin vanha. Isommassa ruukussa on karpaattienkello (aivan ihanan tuoksuinen) parin tumman sinisen orvokin kanssa.


Ja jotta kissat jättävät tällä kertaa mun kukkaset rauhaan, niin heille on tulossa oma "kasvimaa". Kissanminttutaimia etsitään vielä kovasti.








Yksi pitkä kukkalaatikko on vielä täyttämättä, ja kovasti siihen yrttejä haluaisin tai sitten jotain erittäin varjoisan paikan kasveja, koska parveke on länteen päin ja laatikko tulisi lasien alle, eli kokolailla pelkkään varjoon. Mutta eiköhän tosta hetken kuluttua kunnon viidakko saada aikaan X).

Ei kommentteja: